måndag 23 november 2009

3 råd angående presentkort

Det finns en del saker man bör tänka på när man köper presentkort.
En sak som är viktig att komma ihåg är att affären/butiken som gett ut kortet, själva till viss del bestämmer vilka skyldigheter de har gentemot innehavaren av kortet. Det finns alltså inte ett bestämt regelverk som alltid gäller, utan det kan variera från butik till butik.

1. Giltighetstiden. Svensk handel rekommenderar att ett presentkort bör vara giltigt i minst 3 år. Trots det är det inte alla företag som följer denna rekommendation. Var därför noga med att kontrollera hur lång giltighetstiden är. Om inget nämns på kortet, så är giltighetstiden 10 år.

2. Kom ihåg att en butik inte behöver lämna växel på ett presentkort. Det kan därför vara bra att istället för att köpa ett kort med högt värde, köpa flera med lite mindre värde. När du köper kortet kan du även fråga butiken om de lämnar ut växel på presentkort.

3. Om företag byter ägare, upphör eller går i konkurs så kan presentkortet bli värdelöst. Se därför till att utnyttja ett presentkort så fort som möjligt. Oavset om det innebär att sälja det på presentkortmarknad.se eller utnyttja det direkt i butiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar